Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΙΣΙ:ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ...ΑΓΑΠΗΣ

To Παρίσι, πέρα ως πόλη του Φωτός, την γνωρίζουμε και ως την μεγάλη πρωτεύουσα του έρωτα, και όχι άδικα μιας και πάρα πολλές παλιές γέφυρες της περιοχής θεωρούνται ως οι "Γέφυρες Της Αγάπης" λόγω των λουκέτων που τις  κοσμούν, όπου τα ερωτευμένα ζευγάρια κλειδώνουν εκεί τον ερωτά τους.

Πριν τρεις μέρες  μάλιστα , μια από αυτές τις γέφυρες, λόγω του υπερβολικού βάρους που ειχε από τα λεγόμενα "love locks" κατέρρευσε.
Συγκεκριμένα μέρος της διάσημης γέφυρας της Γαλλικής πρωτεύουσας, της Pont de Arts  έπεσε, μιας και μόνο σε αυτό το σημείο  είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 λουκέτα.

Οι αρχές ήδη έχουν ξεκινήσει να βγάζουν σιγά σιγά τα λουκέτα από πολλές γέφυρες της πόλης ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση του Παρισίου και η δήμαρχος Anne Ηidalgo, θέλουν να αλλάξουν το έθιμο ή τουλάχιστον να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο.


Βέβαια πέρα από το Παρίσι, και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βουδαπέστη ή η Μόσχα, έχουν παρόμοιο πρόβλημα, έχοντας δημιουργήσει έτσι μεταλλικά δέντρα ώστε οι αιώνια ερωτευμένοι περαστικοί να αφήνουν εκεί τα λουκετάκια τους.

 Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης λόγω επικινδυνότητας του σημείου, οι αρχές αφαίρεσαν από μια γέφυρα γύρω στα 5.600 λουκέτα.


Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός μπορείτε να διαβάσετε εδώ :  http://www.lifo.gr/now/world/48547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου