Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΜΠΑΛΑ ΜΕ...ΜΠΟΥΡΓΚΑ

Brazuca ονομάζεται η μπάλα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην Βραζιλία.

Αρκετός λόγος έχει γίνει φέτος με το Mundial του 2014, όχι όμως για καλό, μιας και συνεχώς βγαίνουν όλο και πιο νέα πράγματα στην δημοσιότητα σχετικά με τις υποδομές των χώρων και των γηπέδων ή την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ίσως ένας μόνο καλός λόγος που ακούστηκε (και μάλιστα όχι έντονα), είναι για την Brazuca, την νέα μπάλα του Mundial-2014, από την Adidas.
H συγκεκριμένη μπάλα σύμφωνα με πληροφορίες του sport24.gr, σε σχέση με τις μπάλες  των 2 προηγουμένων Παγκοσμίων Κυπέλλων σε Γερμανία και Νότια Αφρική, είναι πιο σκληρή και ανθεκτική ενώ βοηθάει στο να την "κοντρολάρει" καλύτερα ο παίκτης.


Βέβαια από την άλλη μεριά...ο ακραίος καπιταλισμός και η εκμετάλλευση της γνωστής εταιρείας δεν έχει όρια..

Μόνο 100 δολάρια τον μήνα παίρνουν οι Πακιστανές εργάτριες που φτιάχνουν τις μπάλες, ενώ μόνο η μια μπάλα κοστίζει 160 δολάρια και η Adidas καταφέρνει έτσι να κερδίζει εκατομμύρια.
Το 90% των εργαζομένων-κυρίως-γυναικών είναι αγράμματες και αναλφάβητες προσπαθώντας απλά να βγάλουν τα προς το ζην για τα παιδιά τους, ενώ για την δημιουργία αυτής της μπάλας η Adidas, το προσωπικό και οι εργάτριες δούλευαν επί 2,5 χρόνια ώστε, σύμφωνα με την εταιρεία πάντα, να μην ξαναυπάρξουν προβλήματα παρόμοια με αυτά στην Νότια Αφρική.


Για το θέμα περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.protothema.gr/sports/article/384478/pakistan-molis-100-dolaria-o-misthos-ton-gunaikon-pou-kataskeuazoun-tis-bales-gia-to-moudial/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου