Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Πανελλήνιες...μια κολόνια που δυστυχώς για τους περισσοτέρους κρατάει χρόνια, μια κολόνια που η δυσωδία της "ποτίζει" τις χρονιές των τελειοφοίτων των Λυκείων, για να περάσουν σε μια Σχολή η οποία, λογικά, θα τους καθορίσει το μέλλον.
Πόσοι μαθητές δεν έχουν ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι να σκάνε και να αγχώνονται, χάνοντας έτσι διακοπές και ξεκούραση, μόνο και μόνο γιατί ένα σάπιο σύστημα εκπαίδευσης τους λέει ότι πρέπει να δώσουν κάποιον αριθμό μαθημάτων, από κακογραμμένα βιβλία και προχειροδουλειές Πανεπιστημιακών που νομίζουν ότι αναφέρονται σε συναδέλφους τους.

Επίσης, άραγε είναι λίγοι οι μαθητές που εν ονόματι της "εκπαίδευσης", ξεχνούν τι θα πει έρωτας, τι θα πει διασκέδαση και ουσιαστικά γίνονται φυτά μόνο και μόνο γιατί μερικοί καλοβολεμένοι ιστάμενοι το θέλουν έτσι...ξεχνάνε μάλλον τις κρίσεις πανικού,τις αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά που παθαίνει το 1/4 των μαθητών πανελληνίως μετά από αυτο το βασανιστήριο.

Εγώ προσωπικά , που δεν έδωσα πέρσι ιδιαίτερη σημασία στις Πανελλήνιες, γιατί πιθανόν να είχα διαφορετικές βλέψεις από τους συμμαθητές μου, έβλεπα τον πόνο,την θλίψη και το άγχος πάνω τους..Να τους λούζει ένας κρύος ιδρώτας σαν να τους περιμένει εκτέλεση στον τοίχο της Καισαριανής, ήταν σαν να βλέπω την κατατονική πλευρά των ανθρώπων αλλά για λόγους που δεν καταλάβαινα...μια συννεφιά μέσα στο κατακαλόκαιρο. 
Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Εγώ να περάσω σε μια σχολή που ούτε καν με ενδιέφερε, και όλοι οι ονειροπόλοι που ήθελαν να γίνουν αρχιτέκτονες,δικηγόροι,πανεπιστημιακοί,αστροναύτες και κάθε τι άλλο να σταυροκοπιούνται την ημέρα που έβγαιναν οι βαθμοί και φέτος να ξαναδίνουν με το ίδιο άγχος και να ξαναμελετούν τα ίδια μουχλιασμένα από ιδέες και γνώσεις βιβλία του Υπουργείου Παιδείας...


Τελειώνοντας, καταρχήν δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές αν δεν υπάρχει περιθώριο για να κάνουν διαφορετικό τρόπο μαθήματος όπως θα ήθελαν οι μαθητές ή οπώς διδάσκουν οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, κατά δεύτερον μη σκάτε τόσο για τις Πανελλήνιες και τα Πανεπιστήμια, δε θα σας πάρουν το κεφάλι (αμάν πια, την τύχη μου) και τρίτον και τελευταίον Καλή Επιτυχία για το μέλλον σας.. σε εσάς ανήκει όχι στους γονείς σας που θέλουν να σας κάνουν γιατρούς ή στους καθηγητές και τους φροντιστές σας!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου